Sporttape

Sporttape besteld u bij uw sport medische en fysiotherapie groothandel

Sporttape is een niet rekbaar (starre) katoenen weefsel met een kleef laag en nog steeds de meest gebruikte tape soort bij preventief tapen. Sporttape kunt u natuurlijk zelf aanbrengen maar wij adviseren u dit dan onder begeleiding van een professional te doen . Elke sporttape heeft zo zijn eigen specifieke eigenschappen en kwaliteiten. In ons assortiment vindt u dan ook alleen A-merken sporttape, deze producten noemen wij “Sporttape” optisch soortgelijke producten van beduidend mindere kwaliteit, handig om bijvoorbeeld als sokkentape of oefentape te gebruiken noemen wij “Tape”.

Leukotape classic sporttape doos à 12 stuks
Leukotape classic sporttape doos à 12 stuks.

Sporttape besteld u voor 16:00 uur, morgen in huis

Sporttape kunt u telefonisch, per email of online via onze webshop bestellen. Leukotape, Strappal, DreamTape, Porotape, Fysiolin tape en Scantape zijn altijd op voorraad zodat u altijd verzekerd bent van snelle leveringen! Mocht door onvoorziene omstandigheden uw merk sport-tape niet direct leverbaar zijn zullen wij u altijd direct op de hoogte stellen van de levertijd. Voor de meeste tape gebruiken we tegenwoordig mooie en sterke producten zoals katoen, linnen, kunststof en bijvoorbeeld zinkoxide in de kleeflaag. De door ons aangeboden tape kunt u overal voor gebruiken of u nu sport beoefend of revalideert, voor iedereen is er een sport-tape van de hoogste kwaliteit.

Het verschil tussen sporttape en Kinesiotape

Als men over tapen spreekt dan heeft men het over het algemeen over het tapen van knieën, enkels, polsen en vingers met “witte” starre sporttape. Sporttape gebruikt men veelal om een gewricht gedeeltelijk of in zijn geheel vast te zetten, de beweging zoveel mogelijk te beperken. In de meeste gevallen zoals na het sporten verwijderd men dan de sporttape weer. Gebruikt men sporttape als ondersteuning bij revalidatie kan men deze vaak enkele dagen laten zitten waarna het opnieuw aangebracht dient te worden.

Kinesiotape is de basis van het therapeutisch elastisch tapen, deze werd in de jaren zeventig als eerste gebruikt in Japan en Korea. Deze elastische tapesoort “Kinesiotape”is ontwikkeld om de spieren in hun functie te ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Het lichaamseigen herstelproces wordt daardoor gestimuleerd. Het toepassingsgebied is veel ruimer dan alleen het behandelen van spieren. Door verschillende tapetechnieken worden effecten bereikt als pijndemping, tonusregulatie, beïnvloeding van de proprioceptie, bewegingsrichtingen en het lymfesysteem.

Altijd de nieuwste sporttapes online kopen. De beste sporttape en kinesiotape voor preventief gebruik of tijdens een revalidatie is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Bekijk hier alle topmerken Leukotape classicStrappalPoroTapeCuretape of Dream K. Mocht u opzoek zijn naar gekleurde sporttape dan hebben wij deze ook.