Massageolie

Massageolie voor o.a. sportmassage, wellnessmassage en fysiotherapie

Massageolie voor professioneel gebruik is er voor alle soorten massages en is er in veel verschillende soorten en geuren, zo heeft elke olie een andere eigenschap! Massageolie voor een sportmassage bevat meestal enkele toevoegingen en dat kan gepaard gaan met veel veranderingen in uw lichaam. Massageolie voor een ontspannende massage gaat meestal gepaard met een rustgevende geur zoals lavendel. Olie gebruikt door sport- en fysio- therapeuten zijn veelal emulsies en hebben vaak een neutrale geur. Massageolie fysio en massage olie warm kunt u invoeren in onze zoekbalk om zo snel mogelijk bij de producten uit te komen. Ontvet na een massage altijd de huid, de kleefkracht van sporttape en kinesiotape – medicaltape neemt na gebruik van massageolie af.

Massageolie groothandel voor de sportverzorger FRAMO
Massageolie speciaal ontwikkeld voor o.a. sportmassage, wellnessmassage, ontspanningsmassage en fysiotherapie.

Sportmassageolie groothandel en webwinkel specialist

Een massage emulsie is een combinatie van massageolie en water in combinatie met een emulgator, hierdoor ontstaat er een emulsie ook wel massagemilk genoemd. Voorbeelden van massage emulsies zijn Chemodol, Chemotherm en Chemoderm van Chemodis. Fysiolin massage emulsie, Baselin, Sixtus massagelotion, Rowo producten worden vaak gekozen door sport- en wellness masseurs. Het heeft wat jaren geduurd, maar de meeste massage emulsies zijn nu gelukkig van veilige stoffen gemaakt én bij ons online verkrijgbaar. Chemodis, Fysiolin, Sixtussport en Rowo zijn de merken die goede massage emulsies maken met elk zijn eigen kenmerken, geur en samenstelling. Fysiolin is overigens de enige die ook nog eens parabenen vrij is en daarmee voorop loopt in ontwikkeling. Bestel altijd bij uw massageolie groothandel om er zeker van te zijn dat u de juiste producten besteld.

Massageolie voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Massageolie is er altijd in een vloeibare vorm, is makkelijk te verdelen en heeft vaak een heldere kleur. Massage olie is verkrijgbaar in talloze variatie, Volatile is één van de merken die ruim 20 variaties heeft en altijd 100% natuurzuiver zijn. Toco Tholin heeft Medimas en Natumas, die hebben een Oosterse oorsprong en zijn in 1993 ontwikkeld. Purple Rose massageolie wordt veel gebruikt door schoonheids- specialisten, is een merknaam van Volatile dat bevat over het algemeen extracten van rozen. Sixtus massageolie de meest veelzijdige olie op basis van Paraffinum Liquidum en Ethylhexyl Stearate en gebruikt men veel in massagesalons voor sportmassages en wellness massages. Sixtus is verkrijgbaar als neutraal, dennen en citrus variant. Weleda massageolie is veelzijdig, het merk dat men veelal kent uit de sportverzorging is van goede kwaliteit en breed inzetbaar.

Belangrijk om te weten over massageolie

De hoogste kwaliteit massageolie wordt altijd uit een eerste gekoelde koude persing gewonnen. Na de eerste persing blijft er altijd een deel olie achter in de pulp. Om deze olie alsnog uit de pulp te krijgen wordt tussen de persingen de pulp verwarmd en- of warm water toegevoegd. De kwaliteit neemt dan echter fors af. De apparatuur dient bij de persing gekoeld te worden zodat, de bij de persing ontstane warmte, de sporenelementen en voedingsstoffen niet afbreekt.

Massageoliën kunnen ook door raffinage worden gewonnen

Raffineren is het oplossen (extractie) van de olie met behulp van een chemische stof, die dan naderhand weer wordt verwijderd. Daarnaast zijn er oliën van minerale oorsprong te koop, zoals paraffineolie en vaseline. Het nadeel zou kunnen zijn dat ze de huid afdekken en soms de huidtalg oplossen, waardoor de huid zijn huidvet verliest en er andere neveneffecten zoals uitdroging van de huid optreden.

Aan een massageolie kan etherische olie of parfumolie worden toegevoegd, veelal gebruikt men dan een verdunning van 2%, met een maximum van 8%. Dus 50 druppels massage olie met 1 druppel etherische olie. Een etherische olie mag nooit onverdund op de huid worden aangebracht, met uitzondering van twee oliën Lavendel en TeaTree, deze etherische oliën zijn veilig voor direct contact op de huid.

Het verschil tussen een etherische olie en een parfumolie

Etherische olie is direct van een plant gewonnen, er ontstaat doormiddel van stoomdistillatie een deel etherische olie en een deel hydrolaat. De geur is vele malen sterker dan die van een parfumolie. Een parfumolie is synthetisch samengesteld in een chemische fabriek om een geur na te bootsen. In de prijs van deze oliën zit daarom ook een fors verschil, evenals in de dosering.